Upřesněný rozpis (verze 21/11/2013)

06.11.2013 13:25

23. listopadu, sobota,  Praha 4-Písnice, ul. Ke Březině, u retenční nádrže. zast. Ke Březině (bus 113 a 333) Dojít lze i od busu 197 (1,9km) a 165 (ca 1km)

Využijte MHD, na místě parkujte tak, abyste neomezili občany Písnice. Pár parkovacích míst u školy v ul. Ladislava Coňka (jižně od startu), dále možnost parkování v nezastavěné části ul. Hoštická (severně od startu). Jinak obytná zóna(= parkování povoleno pouze na vyznačených místech!!!)...Dolů do ulice Ke Březině směrem ke startu nezajíždějte,  je tam zákaz vjezdu!

Prezentace do 9:20 (A,B) resp. do 9:40 (C/D)

Start ve vlnách: 9:30 A, 9:35 B, 9:50 C/D

Délky tratí a charakter tratí: A 9,6 km, B  6,6 km, C/D 4,0 km (C/D je trať C s možností zkrácení, rozdělení na  tratě C a D až podle ražení (na mapě bude naznačena zkratka ze 6 na 9 kontrolu, která zkrátí trať na 3,3 km). U desítek a menších zvažte účast či doprovod, mapa bude přece jen hrubší než jsou zvyklí....Rychlé, nezáludné tratě povětšinou pěknými částmi roklí :) Prostě přelet.

Terén: Rokle. Hřeby se hodí, na trati A asi 10% asfalt, jinak ho potkáte jen málo. Místy drolící se výchozy břidličné horniny, opatrně. Po povodních a srpnové bouři polomy, sesuvy atd., kterým se však tratě poměrně pečlivě vyhýbají, zejména na ty kratší. Potoky poměrně vodnaté. Místy bláto. Potkáte pejskaře, koně, někdo úly....).

Mapa – Čokoládová hvězda 2 - je hrubě domapovaný laserscan Modřansko-písnického souroklí, tzn. porosty jen místy, Cesty a pěšiny asi zůstanou v klíči MTBO (mapa byla použita pro MTBO ligu v květnu 2013). Mapa má v nejvzdálenější západní části (zástavba) jen velmi povšechné rysy (malé zpestření nejdelší tratě A). V mapě vyznačeny červenými vykřičníky volné polomy zavěšené v korunách stromů (2 místa vždy s jinou variantou postupu), červenými křížky zakázané komunikace, povinný podchod na trati A. Značka pole znamená oranici (klidně si přes ni jděte, ale je hluboká) nebo oseté plochy - v tomto případě je lomená čára spojující kontroly, aby bylo jasné, že tudy ne!

Měřítko 1.12500, nebude vodovzdorně upravena - bude na Pretexu (materiál se zvýšenou vodoodolností).

Přihlášky předem na nemeckova(zavináč)email.cz, startovné 30 Kč, bude vybíráno na místě. Pořadatel si vyhrazuje možnost ukončit příjem přihlášek v případě velkého zájmu startujících.  V případě dohlášky na místě startovné 50 kč (ale tato možnost omezena jen na vyhlašované v kategoriích jednotlivců Enacon Cupu; a na členy SCM).

Varianta pro děti: Pokud Vám jde hlavně o vyhlášení Enacon Cupu v Kamenném dvoře, bude od 11:30. Můžete s rodiči dorazit až na něj, vzít si mapu s tratí a udělat si výlet Libušskou a Modřanskou roklí. Kdo přijede MHD, nebude horko těžko hledat místo k parkování. Výlet/výběh může začít v Písnici a skončit v Modřanech, odkud je častější spojení do centra města...Map budu mít tak akorát pro vyhlašované mladší kategorie. Čili nevyzývám k hromadné účasti všech HDR z oblasti:)

Ražení: plastový červenobílý fábor + voskovka do papírové průkazky, nepřelepte si! Pouze vyplněné startovní průkazy jsou zárukou uvedení ve výsledcích a v tabulce PZL!

Na startu/ v cíli někdo bude i v době vyhlášení EC, kvůli hlídání odložených věcí. Místa tam není moc, ani přístřešek, takže si vezměte jen to nejnutnější. Pouze nejvýraznější opozdilci budou mít věci odnešeny do hospody Kamenný Dvůr.

Kolem 11 hodiny otevření restaurace Kamenný Dvůr, ca 400 metrů od startu+cíle. Zde možnost teplých i studených nápojů, polívka. Otevřou o hodinu dříve, tak prosím Vás zajděte aspoň na ten čaj, grog či polívku:) ať nejsou kyselí, že museli vstávat.

V pátek před závodem mohou být informace upřesněny, večer mrkněte na web!

V restauraci Kamenný Dvůr bude vyhlášení prvních tří z kategorií PZL A, B, C a dále prvních tří  z Enacon žebříčků v kategoriích DH10-DH18 + 3 oddíly. K restauraci a zejména do ní se doběhnuvší  přesunují již převlečení a bez běhacích bot!!!!

Po vyhlášení zde má SCM bowling 12-14:00 a schůzku s vyhodnocením sezóny 2013, výhledy na 2014.

Kdyby si to někdo chtěl oběhnout v so večer nebo v neděli a ustřihat fábory s voskovkami, bude velmi vítán;-)