Kufrování sv. Lucie opět v Modřanech aneb tmou se světlem

16.10.2019 10:29

Letos uvítáme svatou Lucii opět světly a světýlky čelovek a baterek. V lesoparku Kamýk - tentokrát naši akci podpořila Městská část Praha 12!

Tady jsou malinko upřesněné pokyny k akci:

Kdy: 13. 12. navečer, sraz na dětském hřišti u ZOO koutku Kamýk, prezentace začne kolem 17. hodiny, zde bude i start a cíl. Prezentaci ukončíme zhruba v 18:00. Start 00 = 17:15, na tratě Z, B, C intervalově - na krabičku, na trať A  hromadně v 18:00. Kdo máte, přineste si čipy na změření času, kdo nemáte, tak Vám budou stačit hodinky, stejně se razí/škrtá voskovkou do průkazu. 

Tratě: Z zážitková trať po reflexních fáborech o délce zhruba 1,6 km, kterou zvládne naprosto každý; dále nenáročná trať C 2,7 km a náročnější trať B o délce 4,7 km - ty již fáborky značené nebudou, na kontrolách budou stojany s reflexním označením a jehličkovými kleštěmi nebo reflexní fábor s voskovkou. Tyto tři tratě budou mít mapu formátu A4, Kamýk - U Ríši, měřítko 1 : 5000. Boty do terénu se budou hodit, poběží se však zejména po cestách. Mapa bude na voděodolném Pretexu.

Dále chystáme trať A o délce zhruba 8,8 km vzdušnou čarou, která bude mít spíše městský charakter a povede v lesících, zalesněných roklích a městské zástavbě Modřan. Kontroly budou většinou označené jen reflexem a voskovkou k označení do závodního průkazu, kódy budou jen na kontrolách označených stojanem. Mapa pro tuto trať má rozměr A3, bude na voděodolném Pretexu, bude zobrazovat značnou část Prahy 12 (běžela se na ní TdP 2014), a je sice v měřítku 1:10000, ale je poměrně hrubá, detailů je doplněno jen pár v oblasti kontrol. Pro překonání silnic s větším provozem důrazně doporučuji využít v mapě vyznačené přechody nebo podchody!! V jednom případě se překonává železniční přejezd, příjezd vlaků ohlašuje zvuková a světelná signalizace, dobře se rozhlédněte!! Reflexy+voskovky na trať A byly roznešeny z větší části už ve čtvrtek, snad na místě vydrží až do závodu..

Startovné pro předem přihlášené přes ORIS 50 Kč, na místě 100 Kč. Hlásit se můžete i přes tento formulář.

Do PZL se budou počítat výsledky z tratí A, B, C. Až budou zkontrolované legitky..Ty si prosím vzorně podepište a ideálně doplňte i číslo čipu.

Přihlásila se i Lucie Svatá ! Tak snad opravdu dorazí.

Pár map navíc máme v každé kategorii.