Sv. Lucie bude kufrovat v Modřanech, už v neděli!

11.12.2015 19:33

Závod se blíží, těšíme se na Vás. Zatím je asi 60 přihlášených závodníků, map máme připravených 2 x tolik. Prezentace začne po otevření areálu, kolem 9 hodiny. Bude  v altánu u východního vchodu do areálu z Hasovy ulice.

Start bude od 10 hodin zhruba do 11:15. Limit závodu bude 60 minut. Startovné je 20 Kč. Běží se s papírovými průkazkami. Každý na prezentaci dostane mapu a průkazku, ve které si vyplní jméno. Děti obdrží i startovní číslo (prvních 60 odprezentovaných dětí na tratích P2 a F).

Na startu Vám bude přidělen startovní čas podle příchodu, vystartujete na pokyn startéra. Start i cíl budou velice blízko prezentace, start bude označen lampionem a v areálu bude i několik kontrol, tak od startu v klidu a pozorně :-) Mapy dáváme s předstihem, abyste to s dětma mohli předem probrat a pěkně jim vše vyvětlit nebo se nás na neznámé věci zeptat. Popisy jsou na mapě ve formě piktogramů, kódová čísla kontrol si můžete přepsat i do průkazek.

Fáborky budou červenobílé, plastové, snad se jich do startu závodu moc nepoztrácí, přece jen je to v zástavbě a poblíž sídliště. Kontroly značte kleštičkami do patřičných políček na průkazce v určeném pořadí.

Charakter tratí je městský, částečně lesní, délka spíše middle než sprint. Mapa Modřanské kufrování sv. Lucie má měřítko 1:7500. Kategorii T3 jsme rozdělili na dvě tratě, abychom mohli všechny odstartovat v krátkém čase. Pánové a zdatné ženy budou mít trať 4,4 km, dámy a veteráni 4 km. Jo, je to delší než jsem původně slibovala. Kontroly začnou být uklízeny ca v 12:20.

Je to závod, kde o nic nejde, tak u kontrol mějte trpělivost a neděste malé děti svým spěchem :-) při ražení.

V cíli nám odevzdáte průkazku, děti dostanou bonbón a diplom. Výsledky se večer v neděli objeví na tomto webu.

Občerstvení nezajišťujeme, přineste si termosky :-(

WC jsou na západní straně areálu, přístupné z terasy u budovy školy. Šatny v autě nebo venku, parkování u obchodů v okolí Hasovy ulice - dodržujte dopravní předpisy.